Oletan, että kaikki ovat saaneet pakettinsa.  Viimeisilläkin on nyt ollut viikko aikaa postittaa ne perille.

Nyt on rinki saatu onnellisesti loppuun. Monenlaisia mutkia oli matkalla vastassa, ja en osaa sanoa että jos olisin kaiken tiennyt, olisinko lähtenyt mukaan hommaan.

Onneksi suurin osa rinkiläisistä oli vallan ihania, ja hoitivat hommansa todella tunnollisesti. Valitettavasti kaikki eivät niin tehneet ja jouduin pudottamaan neljä ihmistä pois ringistä. Pari oli lisäksi lähellä pudottamista. ( Ja nyt kaikki ylitunnolliset huolestuvat.. ) Pelko pois, nämä ihmiset ovat tietoisia asiasta. Tai ainakin pitäisi olla.

Mielestäni ringissä oli kaksi ongelmaa:

Lähetysten myöhästely ja raportointi.

Seuraavaa rinkiä varten kehitysajatuksena on ainakin se, että määrätään tietty viimeinen lähetyspäivä. eli jos lähetyksen on oltava kuun lopussa perillä, se on postitettava viimeistään 25. päivä tms. sopiva. Ehkä myös se, että joka kuukausi lähetettäisi vain yksi lähetys helpottaisi sekä lähettämistä että raportointia. Puolet vähemmän kutakin.

Jotenkin minut teki surulliseksi joidenkin rinkiläisten osoittama välinpitämättömyys sääntöjä ja muita rinkiläisiä kohtaan. Ymmärrän toki sen, että elämässä tapahtuu kaikenlaista ja kaikkea ei voi ennakoida. Kuitenkin esimerkiksi lomamatkat ja muutot ovat sellaisia asioita, jotka yleensä voidaan ennakoida ja hoitaa lähetykset etukäteen  tai vaikka laittaa ne emolle, joka postittaa ne oikeaan ajankohtaan. Tämänkaltaiset syyt eivät ole päteviä sille, ettei voi lähettää lähetyksiään ajoissa. Raportit toki voivat myöhästellä, mutta siitäkin voi vinkata emolle etukäteen, kuten monet tässä ringissä tekivätkin.

Seuraavaa rinkiä varten pitäisi miettiä, miten rinkiläiset saadaan sitoutettua rinkiin, tai mistä erottaa ne, jotka ottavat tosissaan ringin säännöt ja ovat valmiit noudattamaan niitä, ja ketkä eivät ole siitä kiinnostuneita.

Kiitos ja hei. Tänne blogiin voi laittaa vielä kehittämisajatuksia. Jos ja kun seuraava rinki tulee, niistä on varmasti emolle hyötyä.